Rakyat Jelata

Saturday, January 8, 2011

[HOT!]: Apa yang menarik untuk AJL yang ke-25?...

hye.. assalamualaikum!

Akyn nak tanye nie.. dalam banyak banyak benda, ape benda yang hot a.k.a panass? jawab! cepat jawab! haha...  sape betul akyn bagi hadiah... sepeket tisu bernilai rm0.20.. [bukan kedekut tapi berjimat] ok, nanti sape sape dah tau jawapan nye cepat cepat beritahu akyn k... :) dah akyn tak mo maen teka teki lagi.. straight to da point pliz! esok [ahad, 9/1] akan berlangsung nyer pertunangan akyn AJL [anugerah juara lagu] yang ke-25, dan opkos di TV 3 kan... antara lagu lagu hebat karya komposer komposer baru mahupun lama yang bertanding adalah::


  1. Sempurna nyanyian Yuna dan ciptaan beliau sendiri
  2. Berlari (Tomok/ Tomok & Shazee Ishak/ Tomok)
  3. Pelita (A.P.I/ Loque)
  4. Kebahagiaan Dalam Perpisahan (Shahir/ Edry Abdul Halim)
  5. Drama King (Meet Uncle Hussain & Black/ Taja/ Tun Teja)
  6. Noktah Cinta (Hafiz/ Ajai/ Sheikh Qalam)
  7. Tolong Ingatkan Aku (Ana Raffali)
  8. Selamat Malam (Faizal Tahir/ Audi Mok/ Faizal Tahir)
  9. Ku Ada Kamu (Adira/ Edry Abdul Halim)
  10. Extravaganza (Bunkface/ Sam Bunkface/ Bunkface)
  11. Sofea Jane (Black/ Sham Kamikaze & Iswandy/ Farril)
  12. Hanyut (Faizal Tahir/ Audi Mok/ Faizal Tahir)
  13. Jahat (Stacy/ Edry Abdul Halim)
  14. Mencari Konklusi (Hujan/ Noh Hujan)

Kebanyakkan yang masuk list final nie artis baru dan indie... hebat! nak nak yang mempertaruhkan lagu nyer sendiri.. kalau menang, untung bersih ma! RM 35,000 tuh.. bukan sikit... tapi banyak... so.. rasa rasa korunk sape yang akan menang malam tu nanti? akyn rasa Pelita (A.P.I/ Loque) atau Hanyut (Faizal Tahir/ Audi Mok/ Faizal Tahir) antara yang akan menang.. mayb kowt... jom tengok host promo tentang AJL kali nie.. 

Host Promo 1


Host Promo 2 

 

Host Promo 3

 

antara poster finalist AJL



okes! ape ape pun kite tunggu lar keputusan nyer... yang penting sume peserta memang terbaik! :) 

 

p/s: 2pm dan girls generation ade tak masuk? :)

9 comments:

  1. waaaah kte betul2 tak sabar nak tgok :D

    ReplyDelete
  2. @Cik Suheela
    ye ker? hehe.. jgn lupe esak ek.. ciap sedia depan tb :p

    ReplyDelete
  3. weyh asal kuar promo yang thun 2011 lak???
    adeh!

    ReplyDelete
  4. @NuRuLiZzATi kHaLiD
    ek cilap... host promo 2010 tuh untuk separuh akhir AJL... heheh :)

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails

generasi pendidik millenium..

Daisypath Friendship tickers